Читај ми!

Борац за људска права осуђен на 15 година

Саудијски борац за људска права, адвокат Валид Абулкер осуђен је на 15 година затвора због увреда на рачун саудијских власти, саопштила је Абулхеирова породица.

Абулкер је осуђен на 15 година затвора и исто толико година неће смети да путује у иностранство и мораће да плати казну од 200.000 ријала (54.000 долара)", навела је породица, а преноси Бета.

Његова супруга Самар Бадави изјавила је да њен супруг не признаје легитимитет саудијског правосуђа и нема намеру да поднесе жалбу на пресуду иако законски има право на то.

Самар Бадави је рекла да му се судило за увреду на рачун режима, подстицање јавног мњења против власти и за вређање суда.

Абулкер је оптужен и за формирање недозвољене организације - Опсерваторије за људска права у Саудијској Арабији.

Према наводима његове супруге, адвокат је у неколико наврата тражио дозволу за рад организације, али никада није добио одговор од власти.

Абулкер је већ осуђиван јер је пре две године покренуо петицију у којој се критикују власти и организовао скуп за заштиту људских права у земљи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара