Читај ми!

Четири мртва у експлозији у Могадишу

У експлозији аутомобила-бомбе у близини зграде парламента у главном граду Сомалије Могадишу, неколико стотина метара од председничке палате, погуле су четири особе а има и повређених. Екстремистичка организација Ал Шабаб преузела је одговорност за напад.

"Аутомобил са експлозивом експлодирао је близу парламента. Има жртава, али за сада немамо детаље", изјавио је полицијски званичник Мухамед Идле.

Полиција и очевици кажу да има четворо погинулих и много рањених, преноси АФП.

Посланик Дахир Амин Џезов рекао је за Ројтерс да је најмање једна особа погинула.

"Аутмобил-бомба је експлодирао код парламента, али сви смо безбедни", рекао је Џезов мислећи на посланике који су били у згради у том тренутку.

Војска је блокирала све улице које воде у ту област, наводи Ројтерс.

"Затресли смо се услед снажне експлозије код зграде парламента. Одмах нас је опколила војска и не можемо да изађемо из кућа", рекао је становник тог дела града Фарах Сабдов.

Припадници екстремистичке организације Ал Шабаб, који су запретили да ће интензивирати нападе за време муслиманског месеца поста Рамазана, преузели су одговорност за експлозију аутомобила-бомбе.

"Ово је наш други напад на зграду парламента и наставићемо нападе", изјавио је шеик Абдиазиз Абу Мусаб, портпарол Ал Шабаба за војне операције, преноси Ројтерс.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво