Читај ми!

Мугабе: Земља припада Африканцима

Ми кажемо "не" белцима који поседују нашу земљу и поручујемо им да оду, рекао је председник Зимбабвеа Роберт Мугабе. Немојте да будете превише љубазни према белим фармерима, поручио је Мугабе својим присталицама.

Председник Зимбабвеа рекао је на митингу да бели фармери треба своју земљу да уступе црном становништву, пише Би-Би-Си.

"Немојте да будете превише љубазни према белим фармерима. Земља је ваша, а не њихова", рекао је Мугабе и истакао да они треба да се баве индустријом, а земљу да оставе црном становништву.

Унија белих фармера оценила је да је за жаљење изјава председника и да ће поново да покрене расистичке тензије. Истичу да је остало свега око 100 или 150 белих фармера у земљи.

Неколико хиљада њих било је приморано да оставе земљу током реформи пре 15 година.

Критичари сматрају да је политика председника којом се одузима земља белцима довела до великог економског колапса 2000-2009.

Мугабе, који има деведесет година, влада Зимбабвеом од стицања независности 1980.

Прошле године је поново изабран на изборима са 61 одсто освојених гласова. Његова партија има и двотрећинску већину у парламенту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво