Читај ми!

Европска комисија разматра мере против Италије

Због тога што је Италија пропустила да региструје избеглице које прелазе преко њене територије, Европска комисија ће размотрити евентуалне мере против те земље, изјавила је европска комесарка за унутрашње послове Сесилија Малмстрем.

Малмстремова је шведском денвнику Дагенс Нихетер рекла да је утисак Комисије да Италија, и део других земаља чланица ЕУ, не објашњавају довољно јасно људима да, ако желе азил, морају да оставе дигиталне отиске прстију, преноси Бета.  

Комесарка је нагласила да Брисел испитује кршења Конвенције из Даблина која налаже азилантима да поднесу захтев за азил у земљи ЕУ у коју прво уђу.

Малмстремова "не искључује могућност да Комисија тужи Италију пред Судом правде ЕУ".

Италијани "морају да поштују закон, а ми настојимо им помогнемо у ситуацији када у кратком временском року приме 40 до 50 хиљада људи", објаснила је Малмстремова.

Шведски министар за имитрацију Тобијас Билстрем подсетио је да је девет земаља ЕУ примило 90 одсто избеглица и оценио да је "јасно да више чланица ЕУ мора да се укључи".

Шведска је, заједно са Немачком и Великом Британијом, једна од земаља у које долази највише избеглица. У првих шест месеци ове године, азил је затражило 31.900 људи од којих је више од трећине Сиријаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије