Читај ми!

Шпанска принцеза уложила жалбу

Сестра шпанског краља Филипа VI, принцеза Кристина, поднела је жалбу на оптужбе за пореску превару и прање новца због којих би могла да се нађе пред судом.

Адвокати шпанске принцезе Кристине покушавају да оспоре одлуку истражног судије Хосеа Кастра којом су 25. јуна оптужбе против ње потврђене као правоснажне.

Истражни судија у Мајорки оптужио је Кристину да је свесно остварила корист од сумњивих послова свог супруга, бившег рукометаша Инјакија Урдангарина, који је оптужен за проневеру, преноси Танјуг.

Да ли ће бити суђења одлучиће провинцијски суд у Палма де Мајорки, преноси АФП.

Урдангарин је оптужен заједно за бившим пословним партнером за узимање шест милиона евра из државних фондова од уговора додељених добротворној фондацији "Нооса".

Инјаки Урдангарин је био председник, а Кристина је седела у Управном одбору фондације.

Истражитељи сумњају да је друга компанија "Ајзон", заједничко власништво пара, служила као параван за прање проневереног новца.

Одговарајући пред истражним судијом у фебруару, Кристина је рекла да је једноставно веровала супругу и да није имала сазнања о његовим пословима.

Мајка четворо деце, са мастер дипломом Њујоршког универзитета, Кристина је у једном тренутку сматрана недодирљивим чланом краљевске породице, навела је француска агенција.

Та афера подстакла је гнев шпанске јавности против монархије и владајуће класе током недавних година економске кризе у Шпанији.

Урдангарин и Кристина су искључени из активности краљевске породице од 2011.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво