Читај ми!

Илка Канерва нови председник ПС ОЕБС-а

Бивши министар спољних послова Финске Илка Канерва изабран је за председника Парламентарне скупштине Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) последњег дана годишњег заседања скупштине у Бакуу.

Моја је жеља и лична амбиција да обновимо дух Хелсинкија, рекао је Канерва мислећи на оснивачки документ ОЕБС из 1975. године.

"А изнад свега, наша одговорност је да претворимо речи у конкретну акцију", додао је Канерва.

Фински званичник се захвалио свом претходнику Ранку Кривокапићу, за његов рад и посвећеност Скупштини.

Мандат новоизбраног председника Парламентарне скупштине ОЕБС-а трајаће једну годину са могућношћу реизбора на још један мандат, наводи се у саопштењу ОЕБС-а.

Канерва се тренутно налази на челу делегација Финске у Парламентарним скупштинама ОЕБС-а и НАТО-а, а обављао је дужност потпредседника Парламентарне скупштине ОЕБС-а 2013.

Руководство три генерална комитета Парламентарне скупштине ОЕБС-а - за политичка питања и безбедност, за економска питања науку, технологију и животну средину и за демократију, људска права и хуманитарна питања такође је изабрано у Бакуу.

Новопостављени су Аса Линдестам из Шведске, која је изабрана за председавајућу Комитета за политичка питања и безбедност, док је за известиоца у Комитету за економска питања науку, технологију и животну средину изабрана Маријета Тидеј из Италије.

Немац Михаел Георг Линк преузео је дужност директора Канцеларије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за демократске институције и људска права (ОДИХР).

У руководству Комитета за демократију, људска права и хуманитарна питања није било промена, па је на месту известиоца по други пут изабрана потпредседница Скупштине Србије и посланица Демократске странке Гордана Чомић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво