Читај ми!

Италија, од гушења страдало 45 миграната

Пронађено је 45 тела имиграната који су преминули од гушења у пренатрпаном рибарском бродићу, саопштили су италијански спасиоци. Они су путовали у пренатрпаном рибарском бродићу из северне Африке ка Сицилији.

Ватрогасци у белим оделима за контаминацију и маскама са тестерама и полугама радили су сатима да пробију уски пролаз испод палубе како би приступили телима настрадалих која су била испреплетана, пренео је АФП.

Преживели су рекли полицији да су људи који су их превозили за новац, приморали њихове пријатеље да уђу испод палубе и забравили врата упркос њиховим повицима да умиру од врућине, мањка кисеоника и испарења мотора.

Према прелиминарним информацијама, биланс жртава је процењен на око 30, али су спасиоци данас потврдили да је 45 људи умрло.

Све жртве, према двојици локалних доктора којима је поверено да спроведу аутопсије, су одрасли мушкарци, из Централне Африке.

Жртве су пронађене у недељу, када је италијанска обалска стража пресрела брод који је кренуо са обала Северне Африке са око 600 миграната из Сирије, Еритреје, Сомалије и Камерона, ка обали Сицилије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво