Читај ми!

Чуркин: Сигуран сам да ме САД прислушкуjу

Стални представник Русије у Уједињеним нацијама Виталиј Чуркин рекао је да је сигуран да америчке безбедносне службе прислушкују његову канцеларију и телефон.

Чуркин је, међутим, за руску телевизију додао да не мари баш много због прислушкивања, јер се сећа времена "Хладног рата", преноси Танјуг.

"Потпуно сам сигуиран да је мој мобилни телефон прислушкиван - то је очигледно и имам то на уму. Ми имамо неке тајне просторије, па с колегама могу да дискутујем у поверљивој атмосфери. Чак и ако ме не прислушкују, ипак такву могућност имам на уму", поручио је Чуркин, преноси Итартас.

У недељном вечерњем програму на руском Каналу Један, Чуркин је рекао како је очигледно да Кијев неће пристати на контигент мировних снага УН, уколико планира да настави с применом силе на истоку земље и да на тај начин реши тамошњи проблем.

"Ипак се надам да ће се такав став (Кијева) променити", навео је Чуркин, а преноси Итартас.

Према његовим речима, светска заједница у сваком случају може да одигра позитивну улогу у решавању украјинске кризе.

У вези са тим, Русија настоји да, уз помоћ званичника за хуманитарна питања УН, промовише резолуцију коју је поднела недавно - на самом почетку свог председавања Саветом безбедности. Та резолуција се односи на хуманитарну ситуацију у источним регионима Украјине, рекао је Чуркин.

Стални руски представник у УН је оценио како је апсолутно нереално очекивати да се на Украјину примену члан 7 Повеље УН, којим се омогућава да се у неку земљу пошаље мировни контигент без икакве сагласности њене владе, с обзиром да многи у свету не би били вољни да се тако нешто предузме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије