Читај ми!

Асанж у амбасади Еквадора до даљег

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж, који се скоро две године крије у амбасади Еквадора у Лондону, може тамо остати колико год хоће, каже амбасадор те земље Хуа Фалкони Пуиг.

Фалкони је рекао да Асанж пати због тога што не може да изађе из амбасаде, али да може да остане тамо колико хоће, након што је Врховни суд одбацио захтев да се заустави његово изручивање Шведској, која тражи 42-годишњег Аустралијанца да би био испитан због оптужби за силовање, преноси Танјуг.

Фалкони је истакао да Асанж није бегунац и подсетио да му је председник Еквадора Рафаел Кореа дао азил на основу људских права и да би Асанж, ако би на крају био изручен Америци, био суочен са тужбом, а можда и мучењем, јавља Глас Русије.

"Он сматра да је то врло вероватно. Еквадорска влада је прихватила тај став", додао је Фалкони.

Велика Британија не дозвољава Асанжу да безбедно напусти ту земљу и оде у Евкадор од јуна 2012. године када је Аустралијанац потражио уточиште у амбасади те земље у Лондону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије