Читај ми!

Бомбашки напади у Ираку, 60 мртвих

Најмање 60 особа погинилo у више бомбашких напада у Багдаду. Претходно у Мосулу у сукобима живот изгубило више од 50 људи, саопштиле су ирачке власти.

У око 10 експлозија аутомобила-бомби, недалеко од Багдада, погинуло је више од 60 људи, јавља Ројтерс

У нападим у Багдаду већином су нападнуте шиитске четврти, преноси АП и додаје да су екстремисти напали универзитет на западу Ирака. 

Први напад догодио се у багададској четврти Баија где је погинуло девет људи, а потом је у експлозији седам возила у различтим делова Багдада убијено најмање 35 људи.

Сви нападу догодили су се у размаку од једног сата, саопштиле су власти.

Болнички званичници потврдили су број жртава.

У сукобима ирачких снага и побуњеника у Мосулу на северу Ирака погинуло је најмање 59 људи - 21 полицајац и 38 побуњеника.

У јучерашњим сукобима у тој области погинуло је неколико десетина људи, јавио је Франс прес.

Наоружани нападачи упали су у један универзитет у немирној провинцији Анбар, западно од Багдада. Нападачи су убили три полицајца на улазу у универзитет и потом као таоце држали десетине студената.

Нападачи су, наводи АП, напустили зграду под нејасним околностима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије