Читај ми!

Осудa насиља над новинарима у Турској

Европска федерација новинара осудила је нови талас насиља над новинарима у Турској, приликом извештавања о годишњици протеста због рушења парка Гези.

Новинаре који прате годишњицу "Гези протеста " у Истанбулу и Анкари поново су тукли, застрашивали, вређали и физички нападали припадници турских полицијских снага, наводи се у саопштењу Европске федерације новинара, које је Танјугу доставио НУНС.

"Влада Турске би требало да је из своје прошлости извукла поуку да напади на новинаре, забране комуникације, застрашивање и претње бранитељима људских права никада неће учинити земљу бољим местом за живот", поручује Федерација новинара.

Према подацима Синдиката новинара Турске, у Истанбулу је током извештавања за Си-Ен-Ен застрашиван и притворен новинар Иван Вотсон, а у Анкари је повређен италијански фоторепортер Пјер Кастелано.

Синдикат наводи да је полиција претукла и неколико турских новинара, међу којима Ахмета Сика, добитника награде Унеско за 2014. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије