Читај ми!

Покушај државног удара у Абхазији?

Опозициони демонстранти упали током ноћи у зграду председништва отцепљене грузијске републике Абхазије. Председник Александер Анкваб сматра да је у питању покушај државног удара.

Убрзо су се појавиле информације о бегу председника Анкваба из земље, али је он такве наводе одбацио у телевизијском обраћању сународницима, јавиче су руске новинске агенције, преноси Танјуг.

"Нисам отишао, још сам у Абхазији. Снаге безбедности су остале лојалне држави и предузимају мере да се стабилизује стање", рекао је Анкваб, а преноси АФП.

Рекао је и да је током ноћи покушан "оружани државни удар".

Агенција Интерфакс пренела је раније да су опозиционе групе преузеле контролу над председништвом после демонстрација на којима је учествовало око 1.000 људи, након чега је Анкваб био приморан да побегне.

Један од лидера опозиције Раул Кађимба рекао је окупљеној маси да је координациони савет "преузео руководство републиком".

Абхазију једино признаје Русија, а 2008. године вођен је краткотрајан рат између Русије и Грузије кад је руска снага ушла у још једну отцепљену грузијску републику Јужну Осетију како би осујетила покушај грузијских власти да поврате контролу над тим регионом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара