Читај ми!

Мексико, напад на полицију и војску

Најмање 14 људи је убијено на граници Мексика са САД кад су наоружани нападачи отворили ватру на припаднике полиције и војске у области која је позната по обрачунима нарко картела.

Нападачи су на гранични прелаз стигли у блиндираним возилима и отворили ватру на припаднике федералне полиције и војске.

У три окршаја која су уследила, убијено је најмање 14 особа, укључујући 10 нападача, два полицајца и две особе које су биле у аутомобилу на граничном прелазу са Тексасом.

Агенција Ројтерс наводи да је реч о прелазу Рејноза у мексичкој држави Тамаулипас, у којој трају обрачуни између бруталних нарко кланова Зетас и Галф у борби за превласт над контролом трговине дрогом.

За сада се не зна да ли су нападачи повезани са неким од картела.

Борба за контролом у профитабилној трговини наркотицима на рутама ка Сједињеним Државама од 2007. узела је више од 85.000 живота.

Те године је бивши мексички председник Фелипе Калдерон покренуо опсежну војну акцију против картела, а његов наследник и актуелни председник Енрике Пења Нијето обећао је да ће завршити започето и искоренити раширену трговину дрогом.

Иако статитика показује да је дошло до пада у броју убистава, још постоје велике области у Мексику у којима траје насиље повезано са трговином наркотика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије