Читај ми!

Јемен, убијено 40 припадника Ал Каиде

Најмање 40 припадника Ал Каиде убијено је у два напада напада беспилотних летелица на југу Јемена.

Број погинулих у нападима беспилотних летелица на југу Јемена порастао је на 40, саопштили су локални званичници. Погинули су припадници Ал Каиде, јавила је агенција АФП, преноси Танјуг.

У првом нападу погинуло је 30 исламиста, а у каснијем још десет њих, јавила је Анса.

Ово су најновији напади у оквиру појачане ваздушне кампање у Јемену, наводи АФП. Мета напада био је скуп исламиста у граду Ал Махфад, у провинцији Абијан.

"Више од 30 чланова Ал Каиде убијено је, а велики број њих је рањен", казао је племенски званичник, наводи АФП.

Други напад догодио се у региону Баида, пренела је Анса.

У нападу беспилотне летелице у истој јеменској провинцији Баида, која је упориште терористичке организације Ал Каида, и јуче је погинуло 15 осумњичених припадника Ал Каиде и троје цивила, изјавио је безбедносни званичник.

Џихадисти су путовали возилом у правцу јужне провинције Шабва, испричали су очевици. Три цивила су пролазила у другом аутомобилу, наводи АФП.

САД су једина земља која врши нападе беспилотним летелицама у Јемену, али званичници ретко говоре о том тајном програму.

Програм беспилотних летелица наишао је на критике активиста за људска права, који су забринути због цивилних жртава, наводи АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара