Читај ми!

Боко Харам одговоран за напад у Абуџи

Исламистичка наоружана група у Нигерији Боко Харам преузела је одговорност за бомбашки напад у Абуџи, где је у понедељак 75 особа погинуло, а више од 100 рањено.

"Ми смо организовали напад у Абдуџи", изјавио је шеф Боко Харамa Абубакар Шекау у видео снимку који је достављен Франс пресу, преноси Танјуг.

Снимак од 28 минута упућен је нигеријском председнику Гудлак Џонатану, који је у неколико наврата уверавао Нигеријце да је успео да ослаби исламисте у земљи.

Боко Харам је активирао бомбу на аутобуској станици у главном граду Нигерије и том приликом је уништено 16 аутобуса и 24 минибуса.

Та исламистичка група извршила је неколико бомбашких напада у Абдуџи, али је у нападу у понедељак било највише жртава. 

Неколико сати после напада у Абуџи, наоружане особе, за које се такође сумња да су припадници Боко Харама, отеле су 129 ученица једне средње школе.

Боко Харам, у преводу "Западно образовање је грех", противи се модерном образовању и науци, а бори се за увођење шеријатског права и напада хришћане и њихове цркве.

Шекау се налази на америчкој листи најтраженијих терориста. САД нуде седам милиона долара (5,1 милиона евра) за његово хапшење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара