Читај ми!

Погубљење у Тексасу

У Тексасу извршена смртна казна над мушкарцем који је ножем усмртио бившу девојку, њеног трогодишњег сина и њену мајку, саопштиле затворске власти у Хантсвилу.

Смртоносном инјекцијом погубљен је 38-годишњи Хосе Виљегас, преноси АП, јавља Танјуг.

Виљегас је осуђен на смртну казну јануара 2002. године због убиства 24-годишње бивше девојке, њеног трогодишњег сина и њене 51-годишње мајке који су били убодени више пута.

Према писању локалних медија, је у време извршења злочина био је под утицајем кокаина.

У жалби Врховном суду САД, Виљегас је навео да извршење смртне казне треба да буде одложено јер је био ментално болестан и неурачунљив.

Молба је одбијена у среду увече, мање од једног сата уочи извршења смртне казне.

То је било седамнаесто извршење смртне казне у САД ове године, а седмо у Тексасу.

Откако је у САД 1976. године поново почела да се изриче смртна казна, у Тексасу је она извршена над 515 особа, што је трећина тих казни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије