Читај ми!

Процурио снимак великог окупљања Ал Каиде

На интернету се појавио снимак највећег и најопаснијег окупљања припадника терористичке мреже Ал Каида у последњих неколико година, у коме се прети нападом на Сједињене Државе, јавља "Си-Ен-Ен".

Телевизија Си-Ен-Ен преноси да амерички званичници задужени за безбедност не желе да коментаришу снимак, али су потврдили његову аутентичност и анализирају га.

На снимку који је објављен на сајту који користе исламски екстремисти, приказана је друга по значају личност у Ал Каиди - Насир ел Вухајши, кога дочекује и поздравља више од 100 наоружаних људи на непознатој локацији у Јемену, преноси Танјуг.

Вухајши, који је и вођа Ал Каиде на Арабијском полуострву, на снимку је рекао да "жели да нападне САД".

"Морамо да уништимо крст, а Америка носи тај крст", рекао је Вухајши окупљенима, чија лица су на снимку затамњена.

Лидер Ал Каиде је рекао да "преузима велики ризик за то што ради".

Си-Ен-Ен наводи да амерички званичници верују да је снимак настао недавно и да су забринути могућношћу да се припрема нов напад на САД.

Експерт за тероризам Питер Берген изјавио је поводом тог снимка да би "америчка обавештајна заједница требало да се зачуди што се тако велика група Ал Каиде окупила, укључујући и њено вођство, а да то некако није примећено".

И други аналитичари сматрају да тај снимак треба да забрине надлежне у САД и подсећају да је и бивши лидер Ал Каиде Осама бин Ладен својевремено поручио Америци: "Средићемо вас."

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара