Читај ми!

Јапан, скуп о неширењу нуклеарног оружја

Конференција министара иностраних послова Јапана и још 11 држава које не поседују нуклеарно оружје одржава се у Хирошими. Скуп је посвећен разоружању и неширењу нуклеарног оружја.

Таква конференција, први пут се одржава у Јапану, и то у Хирошими, једном од два града који су били гађани атомском бомбом.

Шеф јапанске дипломатије Фумио Кишида рекао је да се нада да ће људи широм планете схватити колико је нехумано нуклеарно оружје и нагласио да је његова земља одлучна да предводи међународне напоре за унишење тог наоружања.

Очекујем успешне разговоре у Хирошими. Они ће бити важни како бисмо промовисали идеју о неширењу нуклеарног оружја и разоружању, навео је Кишида.

Пре почетка конференције градоначелник Хирошиме је предводио делегате кроз Меморијални парк мира.

Учесници конференције су положили цвеће на споменик жртвама нуклеарног напада.

Иницијативу за неширење нуклеарног оружја и разоружање чини 12 земаља које не поседују нуклеарно оружје а њено оснивање пре четири године помогли су Јапан и Аустралија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије