Читај ми!

Ракете погодиле аеродром у Триполију

Две ракете погодиле главну писту међународног аеродрома у Триполију. Сви летови отказани.

Главну писту међународног аеродрома у Триполију погодиле су две ракете, изазвавши штету и отказивање летова.

До експлозија је дошло око пет часова ујутро по локалном времену, када још није отпочело слетање и полетање авиона, преноси АФП.

Власти су обавестиле авио-компаније које користе аеродром у Триполију, да би саобраћај могао да буде обновљен сутра у преподневним часовима.

Откад је Моамер Гадафи свргнут с власти 2011. године, аеродром у Триполију контролишу некадашњи побуњеници из места Зинтан, 170 км југозападно од Триполија. У том граду бивши побуњеници данас држе ухапшеног Гадафијевог сина и несуђеног наследника на кормилу државе Сеифа ел Ислама.

Привремене либијске власти досад нису успеле да разоружају припаднике бивших побуњеничких милиција, нити да их укључе у нове државне војне снаге.

Нарочито је исток Либије постао бастион исламских екстремиста, с којима су власти досад избегавале да се у већој мери конфронтирају.

Јуче је, међутим, либијска влада на свом веб-сајту објавила како мобилише безбедносне снаге против "терористичких група" које, како је први пут отворено речено, стоје иза десетина напада против снага реда и грађана западних земаља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара