Читај ми!

Кабул, девет погинуло у нападу на хотел

Девет људи, међу којима и четири странца страдало у Кабулу када су четворица нападача наоружани пиштољима ушли у луксузни хотел "Серена".

Четворица нападача наоружани пиштољима ушли су синоћ у луксузни хотел "Серена" у Кабулу и убили девет људи, међу њима четири странца, саопштиле су авганистанске власти.

Нападачи су отворили ватру у ресторану. Заменик министра унутрашњих послова генерал Мохамед Ајуф Саланги изјавио је за АП да су међу погинулим цивилима два мушкарца, две жене и једно дете, док су погинули странци две жене и два мушкарца. Страни држављани су из Канаде, Новог Зеланда, Индије и Пакистана.

Новинар агенције Франс прес, Авганистанац Сардар Ахмад убијен је са својом супругом и двоје деце у синоћном нападу талибана на хотел Серена у центру Кабула, саопштила је данас француска новинска агенција.

Двоје повређених чувара смештено је у болницу, као и један страни радних у хотелу, а одговорност за напад преузели су талибани.

Према речима агента службе безбедности који није желео да открије идентитет, они су успели да прокријумчаре пиштоље у хотел, сакривши их у чарапе.

"Серена" се сматра за један од најбезбеднијих хотела у Кабулу. Талибани су појачали нападе у Авганистану и запретили да ће насиљем ометати председничке изборе заказане за 5. април и убити сваког ко учествује на изборима.

Они су јуче извели спектакуларан напад на полицијску станицу у граду Џалалабаду на истоку Авганистана и при том је погинуло 11 људи, а рањено 22.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара