Читај ми!

Сукоб талибана и полиције, 18 мртвих

Осамнаест људи је погинуло, а 14 рањено у нападу талибана на полицијску станицу у Џалалабаду, на истоку Авганистана. Сукоб је трајао око три сата.

У трочасовном нападу талибана на полицијску станицу у граду Џалалабаду на истоку Авганистана јутрос је погинуло 18 људи, а рањено 14, саопштиле су локалне власти.

Напад је почео уз две експлозије пред зору, а мета су били полицијска станица и оближњи трг, у близини објеката у којима су смештена представништва међународних организација, укључујући и Уједињене нације.

Први напад су, како јавља Ројтерс, извела двојица бомбаша-самоубица. НАТО снаге у Авганистану послале су хеликоптер који је дошао у помоћ авганистанским снагама безбедности, а битка се водила више од три сата.

Полиција је саопштила да је убила шесторицу талибана и да су сви они били опасани експлозивом, као нападачи-самоубице.

Међу убијенима је и локални шеф полиције, а талибани су преузели одговорност за напад у поруци послатој медијима, пренела је британска агенција.

Представник полиције Хазрат Хусеин Машрикивал рекао је да је у нападу тешко оштећена и оближња зграда државног радија и телевизије.

Талибани су извели бројне нападе у Џалалабаду и на истоку земље где традиционално имају јако упориште, као и на југу земље.

Запретили су да ће насиљем ометати председничке изборе заказане за 5. април и убити сваког ко учествује на изборима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара