Читај ми!

Париз, "пар-непар" вожња због загађења

Због високог нивоа загађења у Паризу, уведен систем "пар-непар" према регистарским таблицама. Прошлог уторка пређена максимална дозвољена граница загађења честицама мањим од 10 микрометара.

У Паризу су због високог нивоа загађења и даље на снази рестрикције саобраћаја. Данас је за приватне аутомобиле уведен систем "пар-непар", према регистарским таблицама.

Прошлог уторка пређена је максимална дозвољена граница загађења честицама мањим од 10 микрометара (ПМ10).

Данас ће моћи да се возе аутомобили и мотоцикли с непарним регистарским бројевима, а на грађане је апеловано да мање користе своја возила.

Градски превоз је бесплатан на подручју Париза, а за оне којима данас није дозвољено да возе аутомобиле, паркирање је бесплатно.

Око 700 полицајаца распоређено је на улицама Париза како би контролисали да ли грађани поштују уредбу.

Хибридна и електрична возила с непарним таблицама дозвољена су данас на улицама Париза, а то важи и за аутомобиле са најмање три путника, возила ауто-школа и такси возила.

Полицијска управа је прошле недеље наредила смањење дозвољене максималне брзине вожње и одредила заобилазне путеве за теретни саобраћај.

Прашкасте честице могу да изазову астму, алергије, респираторна или кардиоваскуларна обољења.

Најситније честице, мање од 2,5 микрона, продиру у најдубље делове респираторних система и крви, а Светска здравствена организација (СЗО) означила их је као "сигурне канцерогене" материје.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара