Читај ми!

Путинов рејтинг на врхунцу

Да се председнички избори у Русији одржавају следеће недеље, Владимир Путин би освојио 70 одсто, показују резултати социолошког истраживања. Рејтинг Путина у Русији је порастао за пет одсто за само недељу дана.

Рејтинг руског председника Владимира Путина је на врхунцу и он би добио 70 одсто гласова да се председнички избори одржавају следеће недеље, резултати су социолошког истраживања које је данас објавио руски Фонд за јавно мишљење (ФОМ).

Анкета ФОМ-а показала је да на питање за кога би гласали, уколико би председнички избори били одржини следеће недеље, 53 одсто испитаних Руса гласало би за Путина, што је за пет одсто више у односу на само недељу дана раније, јавила је руска агенција Итартас.

У протеклих 12 месеци, Путинов рејтинг се, у просеку, кретао у распону од 45 до 47 одсто, а његов актуелни рејтинг од 70 одсто је близу или чак превазилази оно што је имао током председничке изборне кампање 2012, наводи Глас Русије

"Рекордни раст популарности Путин дугује умногоме догађајима око Крима. Путин демонстрира велику самоувереност у томе шта ради и остаје унутар правног оквира", оцењује генерални директор Центра за политичке информације Алексеј Мухин, коментаришући ФОМ-ово истраживање.

Путинов став "иритира политичаре на Западу", који обично виде Русију као "неспособну у доношењу самосталних одлука", док Руси, напротив, Путину аплаудирају, додаје Мухин. 

ФОМ је спровео социолошко истраживање на 3.000 испитаника из 204 заједница у 64 руска региона у дводневној анкети 8. и 9. марта, са могућном грешком која не прелази 2,5 одсто.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара