Читај ми!

Пронађено место пада малезијског авиона?

Петог дана потраге за малезијским авионом, акција проширена како би се покрио широк простор од Кине до Андаманског мора. Демантовано да је малезијски војни радар ушао у траг авиону. Међутим, постоји могућност да су кинески сателити снимили место могућег пада авиона. Чека се званична потврда.

Потрага за несталим малезијским авионом проширена је како би се покрио широк простор од Кине до Андаманског мора, док званичници пети дан заредом немају било каква ближа објашњења шта се догодило са авионом са 239 путника и чланова посаде. Најновија информација је да су кинески сателити снимили место могућег пада авиона у Јужном Кинеском мору.

Снимци су објављени на порталу Кинеске агенције за науку, а снимљени су још у недељу, дан након пада авиона. Међутим, још увек се чека званична потврда.

Вијетнам је сповео "сажету претрагу мањег обима" у водама дуж своје јужне обале, наводећи да "прима оскудне и збуњујуће информације из Малезије".

Авион је изгубио контакт са контролом летења у Ханоју у суботу рано ујутро и нестао око сат времена по полетању са аеродрома у Куала Лумпуру на путу за Пекинг.

Ханој је проширио потрагу на копно, а огласила се и Индија која ће се укључити акцију, пошто та земља има велику војну команду на Андаманским и Никобар острвима и патроле морнарице у мореузу Малака.

Страх због несталог авиона окренуо се у бес и сумњу у Малезији пошто су критичари оптужили званичнике за "хаотични недостатка координације" као одговору за несталим авионом, наводи АФП.

"Расположење међу Малежанима сада се окреће од стрпљење у потрази за 239 путника и чланова посаде несталог авиона са лета МХ370 у срамоту и бес ", наводи се, у коментару на локалном сајту Малезијски инсајдер.

Малезијски амбасадор у Пекингу Искандар Сарудин разговарао је са родбином и пријатељима путника из несталог авиона у пекишком хотелу и пренео им да је последњи снимљен коментар једног од пилота несталог авиона био "уреду, лаку ноћ" пошто су изашли из малезијског и ушли у вијетнамски ваздушни простор.

У вези са конфузијом о томе да ли малезијски војни радар ушао у траг ваздухоплову, па затим демантовао, амбасадор је поручио да "сада није време да се открива које информације је малезијска војска дала цивилним властима" и потврдио да авион није упутио "позив за помоћ" и нити је олупина пронађена, упркос свеобухватној потрази у коју су укључне многе земље.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије