Читај ми!

Уклоњене барикаде у Венецуели

Неколико стотина војника размештено у граду Сан Кристобал након што је тамо убијен вођа студентских протеста. Војска уклонила барикаде. Током протеклих пет недеља протеста убијена најмање 21 особа.

Венецуеланска влада разместила је неколико стотина војника у западни град Сан Кристобал након што је тамо убијен вођа студентских протеста, а двојица младих рањени из ватреног оружја.

Војска је данас користила оклопне транспортере и тешку механизацију да уклони неколико десетина барикада постављених прошлог месеца када су почели протести против владе, пренео је АП.

Градоначелник Сан Кристобала Данијел Кебаљос је рекао телефоном за америчку агенцију да војници контролишу прилазе граду.

Према његовим речима, 24-годишњи вођа студената Данијел Тиноко је био на барикадама када су га непознате наоружане особе убиле у понедељак увече хицима у групи. Кебаљос је рекао да су двоје рањених студената били са Тиноком.

Кебаљос је рекао да постоје индикације да су наоружане особе били припадници провладине групе "колективоси". Он и опозициони лидери су затражили да влада разоружа колективосе.

Тужилаштво је саопштило да ће истражити смрт Тинока.

Министри спољних послова земаља јужноамеричке групе Унасур, састаће се у среду да оформе комитет који ће имати циљ да охрабри дијалог у Венецуели која је уздрмана протестима.

У протеклих пет недеља протеста у Венецуели је убијена најмање 21 особа.

Протести су почели почетком фебруара као студентски покрет, али студентима су се, у међувремену, придружиле опозициони активисти, због велике стопе убистава у земљи, хроничне несташице намирница и инфлације од 56 одсто.

Протесте у Венецуели су обележили редовни сукоби између снага безбедности и радикалних демонстраната, а поднето је неколико десетина пријава за полицијско злостављање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара