Читај ми!

Иран спреман за "одлучујућу битку"

Први човек иранске војске, генерал Хасан Фирузабади, поручује да је Иран спреман за "одлучујућу битку" са САД и Израелом, а суседне земље упозорава да не дозволе нападe са своје територије.

Начелник генералштаба иранских оружаних снага генерал Хасан Фирузабади упозорио је непријатеље Ирана да је његова земља спремна за "одлучујућу битку" ако буде нападнута.

"Ми смо спремни за одлучујућу битку са Америком и ционистичким режимом (Израел)", изјавио је Фирузабади.

Суседне земље је упозорио да не дозволе да се напади на Иран врше са њихове територије.

"Не гајимо непријатељство према регионалним државама, али ако икада будемо нападнути из америчких база у региону узвратићемо ударом на ту област", рекао је Фирузабади.

Вашингтон има велики број војних база у региону, укључујући територије Бахреина, Кувајта, Уједињених Арапских Емирата, Саудијске Арабије и Турске, наводи АФП.

Амерички државни секретар Џон Кери је крајем прошлог месеца изјавио да, уколико не успе дипломатија у Ирану, "војна опција је спремна и САД ће урадити оно што буду морале".

Али Фирузабади је оптужио САД да "блефирају".

"Они су прошле деценије послали снаге, али су закључили да не могу да нас нападну и отишли су", казао је он, рекавши да је америчка војна претња само "политички блеф".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије