Праг, инвазија малолетних бекрија

Због ђачких ексурзија из Данске Праг је у приправности. Поучени ранијим искуствима када је полиција приводила пијане малолетне данске изгреднике, центром Прага појачане патроле контролишу средњошколце из Данске које од историјских знаменитости много више интересују чешко пиво и барови.

Чешка полиција предузела је посебне мере приправности у Прагу, где центром пролазе појачане патроле, због средњошколаца који из Данске долазе на екскурзије у чешку простоницу.

Деца су чак обележена тракама на рукаву да се разликују малолетни од пунолетних којима сме да се послужи алкохол.

Школе из Данске откриле су Праг као занимљиву дестинацију за школске екскурзије током пролећног распуста прошле године, када су кривудаве уличице туристичког срца чешке престонице преплавиле хиљаде ђака из те скандинавске земље.

Међутим, више од историје и архитектуре занимало их је чешко пиво и провод у баровима.

Прошлогодишњи распуст када је полиција приводила пијане малолетне данске изгреднике, неки хотели у којима су одсели сабирали штете после одласка екскурзије а пуне руке посла имала и амбасада Данске, натерало је полицију да сада предузме посебне мере у сарадњи са амбасадом Данске и туристичким агенцијама које децу доводе.

Једна од мера је и означавање тракама на рукаву, како би се на први поглед разликовали малолетници којима по чешким законима у баровима, кафићима и пивницама не смеју да наточе алкохолна пића од ђака који су већ напунили 18 година.

Данске туристичке агенције предале су полицији списак око 10 пивница, кафића и дискотека у којима су резервисали места а такође и три хотела у којима ће деца боравити и они су под појачним надзором полиције а чешће су и патроле у центру града.

У Праг је током јучерашњег дана стигло 1.800 ђака из Данске на распуст, а укупно их чешка престоница очекује наредних дана око 8.000.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије