Читај ми!

Протест бајкера у Каракасу

На улице главног града Венецуела Каракаса изашло око 2.000 бајкера. Они протестују због најаве да се вожња двоточкаша забрани после 19 часова. Влада је образложила тај предлог тврдњом да тим возилима најчешће беже криминалци.

Око 2.000 бајкера изашло је на улице престонице Венецуеле, протестујући због предлога за увођење полицијског часа за двоточкаше као део владиног плана сламања криминала у земљи.

Протест једва да је зауставио саобраћај пошто су организатори одустали од "протестне вожње" својим двоточкашима широм Каракаса, већ су се сконцентрисали на фавелу Петаре у источном делу престонице.

Јавност Венецеуле била је затечена недавном вести о бескруполозном убиству бивше мисице Монике Спер и њеног супруга Британца који су били жртве неуспеле пљачке једне наоружане банде, па је Влада председника Николаса Мадура подржала предлог да се, по градовима широм земље, забрани бајкерима вожња на моторима после 19 часова.

Влада је образложила своју одлуку тврдњом да су "та возила фаворизовано средство за бекство убица и пљачкаша" и анкете су показале да је "сигурност највећа брига Венецуеле", а влада под притиском да уведе ред, пренела је агенција АП.

Убиства су се у Венецуели учетворостручила у последњих 15 година од када је Уго Чавес дошао на власт, на више од 24.000 убистава, само, у прошлој години.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије