Нова истрага против Берлусконија

Због покушаја ометања истраге у вези с раскалашним журкама против бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија поново покренута истрага. Наводи се да је Берлускони плаћао девојке да лажу судске званичнике током саслушања.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони тек што је направио прве значајне кораке за повратак на политичку сцену, опет је мета истраге, овог пута за покушај ометања истраге у вези с раскалашним журкама у његовој кући.

Тужилаштво у Милану покренуло је истрагу против Берлусконија, два његова адвоката и још 40 особа, углавном девојака које су присустовале тим забавама, међу којима је и тада малолетна Мароканка која је у средишту скандала због које је бивши конзервативни премијер добио седам година затвора.

Истрага је фокусирана на наводе да је Берлускони плаћао девојкама да лажу судске званичнике током саслушања о чувеним "бунга бунга" забавама у Берлусконијевој резиденцији код Милана.

Нова истрага је покренута пар дана пошто се Берлускони састао с новим лидером владајуће Демократске партије, Матеом Ренцијем, када је договорено да подржи изборну реформу, којом би се Италија окренула двопартијском систему.

Берлускони је изгубио место у Сенату у новембру због преседе за избегавање пореза којом је осуђен на годину дана затвора. Инсистира да се може вратити у политику упркос више процеса против њега.

Бивши премијер је поводом "бунга бунга" случаја уложио жалбу на пресуду од седам година затвора и доживотну забрану бављења политиком зато што је плаћао малолетници за сексуалне услуге и користио положај у влади за заташкавање случаја.

Троје његових сарадника је осуђено за подвођење жена за сексуалне услуге на забавама. Судија с тог процеса је проследио тужилаштву документа да би испитали наводе о плаћању сведоцима да лажу на суђењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара