Читај ми!

Ваздушни напад на Алеп, 16 мртвих

Најмање 16 особа страдало у ваздушним нападима сиријских владиних снага на град Алеп и околину. У сукобима исламиста и сиријских побуњеника погинуло је девет особа.

У ваздушним нападима сиријских владиних снага на град Алеп и његову околину страдало је 16 особа, саопштила је опозициона Опсерваторија за заштитуљудских права.

Према подацима те организације, владине снаге бомбародвале су и градове у околини Дамаска.

Осим тога, у сукобима исламиста и сиријских побуњеника погинуло је девет особа.

"Авијација је бомбардовала квартове Тарик ал-Баб и Карм ал-Џабал у граду Алепу, где је погинуло најмање пет људи", навела је у свом саопштењу Опсерваторија.

Та организација је додала да је у још једном кварту у Алепу страдало пет људи, као и да је у ал-Бабу на североистоку провинције Алеп погинуо један цивил и пет бораца групације Исламска држава Ирака и Леванта, повезане са Ал Каидом.

Сиријске владине снаге бомбардовале су и градове Гута и Дараја у близини Дамаска, и околину Латакије, Дере и Хаме.

Борбе трају уочи међународне мировне конференције "Женева 2" која треба да се одржи 22. јануара, у организацији САД и Русије, с циљем да се оконча рат у Сирији у којем је од марта 2011. године погинуло више од 130.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво