Читај ми!

Древни град уништила грејалица

Тибетански древни град Дукецунг изгорео јер је управница хостела оставила упаљену грејалицу. Пожар је уништио 343 куће и многе историјске предмете.

Кинеске власти су саопштиле да су притвориле управницу хостела јер је оставила упаљену грејалицу која је проузроковала пожар и уништење древног тибетанског града Дукецунг на југозападу Кине.

Ухапшена је Танг Јинг, радница хостела "Руји Ин" јер је, како се сматра, изазвала пожар, заборавивши да искључи грејалицу која је касније запалила завесу, јавила је кинеска агенција Синхуа.

Више од 2.000 ватрогасаца, војника, полицајаца и локалних службеника и волонтера, борили су се са пожаром који је избио у јутарњим сатима 11. јануара и уништио 343 куће и многе историјске предмете у Дукецунгу.

Кинеска ватрогасна служба саопштила је 13. јануара да је противпожарни систем, вредан више од милиона долара, био искључен када је у пожару изгорео древни град.

Уз систем који је био затворен, ниске темепратуре су смањиле притисак воде у хидрантима када је избио пожар, тако да су дрвене куће врло брзо изгореле, јер ватрогасни камиони нису могли да прођу кроз уске улице.

Пожар, који је трајао скоро 10 сати, уништио је 343 објекта, а око 2.600 људи морало је да оде из својих кућа.

На срећу, није било жртава у том инциденту.

Град Дукецунг, стар више од 1.000 година и веома је популаран код туриста. Познат је по добро очуваним старим улицама, зградама и тибетанској култури, који се налази у живописном округу Шангри Ла у провинцији Јунан на југозападу Кине.

Тај округ се раније звао Гјаитанг Џунг, али је 2001. променио име у Шангри Ла, надајући се да ће привући више туриста захваљујући томе што је преузео назив фиктивне локације из романа британског писца Џејмса Хилтона, "Изгубљени хоризонт", из 1933. године. Зарада од туризма је у том округу после тога заиста порасла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво