Читај ми!

Пољска, шесторо мртвих у пожарима

Мада су полиција и ватрогасци дочек Нове године у Пољској оценили као миран, најмање шесторо људи погинуло је у новогодишњим пожарима.

Најмање шесторо људи погинуло је у новогодишњим пожарима у Пољској, од чега четворо у запаљеној згради у месту Руди Шлонсој и двоје - брачни пар - у стану у Венгору у Мазовјецком војводству, иако је најлуђа ноћ у години, према саопштењу полиције и Ватрогасне страже, протекла неуобичајено мирно.

У Руди Шлонској, на југозападу Пољске, пожар је у новогодишњој ноћи захватио мању стамбену зграду у центру и у њему су погинула тројица мушкараца и једна жена, иако је пожар пожурило да гаси 12 ватрогасних екипа.

У Варшави су ватрогасци током дочека Нове Године излазили да гасе 43 пожара, углавном мања. Два најозбиљнија, у једном бару који се реновира и магацину једне радње, избили су на срећу у просторима у којима није било људи.

Новогодишња ноћ завршила је трагично за 16-годишњу девојку у Жешову на југоистоку земље која је пала кроз прозор на плочник испред зграде и остала на месту мртва, а полиција претпоставља да је реч о самоубиству.

Болнице су као и сваке године морале да се побрину за десетине Пољака који су неопрезно руковали кућним ватрометима и петардама, између осталог и за деветогодишњу девојчицу у Шћећину на западу Пољске којој је у руци експлодирала петарда.

"Девојчица је пронашла петарду на степеништу зграде, однела је у стан, запалила, али није стигла да је баци, и експлодирала јој је у руци. Лекари се боре да јој сачувају шаку", саопштила је полиција у Шћећину.

"Ноћ је била пуна посла, али мирна. Није било никаквих озбиљнијих инцидената на великим дочецима широм земље. Ако узмемо у обзир велики број уличних дочека, практично као да се ништа није ни десило", рекао је јутрос Кшиштоф Хајдас из Главне команде пољске полиције.

У Варшави у којој је око 100.000 људи уз величанствени ватромет дочекало 2014. годину одбројавајући заједно испред новог Народног стадиона на обали Висле, због изгреда приведене су 43 особе а полиција је интервенисала 1822 пута.

"Дочек је био изузетно миран. Интервенисали смо због мањих туча и нарушавања ноћне тишине", казао је телевизији ТВН24 Пјотр Швистак из престоничке полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије