Читај ми!

Шпанија, светска крађа кредитним картицама

Ухапшено осам особа у Шпанији због сумње да су хакерским нападима и фалсификованим картицама украли више од 60 милиона долара из банака широм света. Група деловала помоћу неименоване америчке безбедносне агенције, наводи шпанска полиција.

Шпанска полиција ухапсила је шест Румуна и двоје Мароканаца, због сумње да су хакерским нападима и фалсификованим картицама из банака широм света украли више од 60 милиона долара.

Xакерском групом управљала je једна особа која је ухапшена у Немачкој. Тренутно није познато које је националности та особа, као ни када је приведена.

Вођа групе, стручњак за информационе технологије, изводио је хакерске нападе на базе података компанија које обрађују кредитне картице. Он је мењао безбедносна подешавања, укључујући ПИН бројеве и лимите за подизање готовог новца, а након тога су његове "ћелије" широм света кривотвориле кредитне картице користећи те информације и подизале новац.

Шпанска полиција наводи и да је група деловала помоћу неименоване америчке безбедносне агенције, као и да су у више земаља подизани милионски износи за само неколико сати, јавио је АФП.

Приликом претреса неколико зграда, полиција је запленила 25.000 евра у готовини, око 1.000 кредитних картица, рачунаре и накит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије