Грац, куповина са трагичним исходом

Јеран мушкарац српског порекла напао ножем супругу у Грацу и задао јој више убода. Разлог прескупа куповина на Бадње вече.

Породична свађа око прескупе куповине на Бадње вече у једној подземној гаражи надомак Граца окончана је злочином. Супруг (45) у више наврата напао је ножем своју 29-огодишњу супругу у колима и задао јој више убода. Док је жртва оперисана полиција је осумњиченог ухапсила.

Пар српског порекла се око поднева у гаражи шопинг центра посвађао. Пролазници су приметили како мушкарац у више наврата једним керамичким ножем, дугим 15 сантиметара, убада жену.

Када је нападач приметио сведоке упалио је аутомобил и са жртвом на сувозачком месту, упутио се у правцу излаза из гараже.

Међутим, након 150 метара је стао, и у том тренутку је жртва изашла из кола и покушала да побегне. Мушкарац је, како описују сведоци, кренуо за њом и још у пар наврата убадао жену.

Сведок, који је својим колима ишао у правцу аутомобила осумњиченог, видео је напад, што је навело нападача да одустане од даљег насртања на жену и бекство из гараже. Два пролазника су се потом одлучила да крену за њим и својим аутомобилима су га следили до следећег шопинг центра, где су га изгубили из вида.

Полиција, која је позвана, успела је да ухапси Србина код шопинг центра "Вест".

Жртва напада, која је имала мноштво убода у пределу лица и врата, као и стомака, морала је под хитно бити оперисана у клиници ЛКХ у Грацу.

Како је саопштено из ЛКХ у Грацу жена је, после операције, ван животне опасности.

Нападач је, такође, задобио посекотине у пределу руке и морао је исто тако бити подвргнут краћој интервенцији лекара.

Према наводима полиције, брачни пар, који у Аустрији живи већ 11 година, често се свађао, очигледно због финансијских неспоразума.

Током саслушања нападач је, према речима Харалда Винклера из криминалистичке службе Штајерске, признао напад, али је тврди да није намеравао да убије супругу.

И ова свађа, како је полицији рекао нападач, избила је око "превише потрошеног новца" на куповину.

Мушкарцу је полиција већ раније изрекла забрану приступања заједничком стану. Због тога, навео је Винклер, мушкарац се нашао са супругом у шопинг центру, како би је, како је тврдио током саслушања, спречио да купује скупе артикле.

Винклер је додао да је истрага у вези са покушајем убиства и даље у току, а да је нападач у истражном притвору.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара