Невреме у Италији

Један Француз страдао је у лавини на скијалишту у Алпима. Мећава је оставила без струје 16.000 људи у Торину. Стотине туриста блокиране у Јужном Тиролу. Железнички саобраћај између Швајцарске и Италије обустављен као и бродске везе са Сардинијом.

Киша, снег, ветар, захватили су данас Италију изазивајући поремећај саобраћаја и лавине. У лавини на једном скијалишту у Алпима изнад Торина, погинуо је један 24-годишњи Француз.

Мећава је оставила без струје 16.000 људи, већином у истој области. За свега неколико сати у Алпима је пало и метар и по снега.

На североистоку, у Кортини д'Ампецо, популарном одмаралишту у Доломитима и у двадесет околних села, мећава и дрвеће које је оборио ветар прекинули су снабдевање струјом и блокирали путеве.

У околини Кортине је нападао метар снега, а а десетине аутомобила су блокиране.

Стотине туриста су блокиране у околини Болцана, у Јужном Тиролу. 

У Ломбардији, код језера Комо, клизиште изазвано кишом заробило је аутомобил с двоје путника које су спасли ватрогасци.  Поплаве и одрона има и у околини Варезеа.

Због мећаве, железнички саобраћај између Швајцарске и Италије је био обустављен у ноћи између среде и четвртка.

На обали, у близини Ђенове, пало је 250 до 350 милиметара кише,  колико и у време великих поплава последњих година. Због тога је евакуисано 19 породица из две зграде испод којих се одронило земљиште.

Обустављене су бродске везе са Сардинијом, као и између Ливорна и Корзике, и између Напуља и Каприја где је такође ветар јак, а таласи високи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво