Експлозија у Египту, 14 погинулих

Најмање 14 особа погинуло, а више од 100 повређено снажној експлозији код полицијске станице у граду Мансури, 120 километара северно од Каира. За сада се не зна ко је активирао експлозив. У граду проглашена ванредна ситуација.

Погинуло најмање 14 особа, а више од 100 је повређено снажној експлозији код полицијске станице у граду Мансури, административном центру провинције Дакахлија, 120 километара северно од Каира, јавиле су агенције, позивајући се на болничке и безбедносне изворе. За сада се не зна ко је активирао експлозив.

Рањен је начелник градске полиције, док је шеф његовог кабинета погинуо. Према подацима полиције, код зграде полицијске управе је експлодирао минирани аутомобил, а истовремено активирана и направа кућне израде, преноси Итар-Тас.

Експлозија је била толико снажна да се обрушио део четвороспратнице. Велика штета је начињена и на околним зградама.

На месту експлозије су десетине возила "хитне помоћи" и спасилачке екипе.

Лекари градских болница упутили су апел грађанима да дају крв, због великог прилива повређених, од којих су многи у критичном стању.

У граду је проглашена ванредна ситуација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара