Русија послала возила по сиријско хемијско оружје

Москва послала 50 камиона "Камаз" и 25 оклопних камиона "Урал" у Сирију по хемијско наоружање. Дамаск се међународним уговором обавезао да ће уништити сав свој хемијски арсенал.

Русија је послала 25 оклопних камиона и 50 других возила у Сирију ради транспорта токсичног материјала који ће бити уништен у складу са међународним споразумом о уништењу сиријског хемијског арсенала, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Шојгу је у извештају руском председнику Владимиру Путину навео да су руски авиони испоручили 50 камиона "Камаз" и 25 оклопних камиона "Урал" у сиријски лучки град Латакију прошле седмице заједнос са другом опремом, пренела је агенција Ројтерс.

Режим сиријског председника Башара ел Асада Организацији за забрану хемијског оружја, која је ове године освојила Нобелову награду за мир, пријавио је 1.300 тона тог наоружања.

Према временском распореду усаглашеном са САД и Русијом, Дамаск има рок до 31. децембра да се реши најтоксичнијих хемикалија, а целокупан сиријски хемијски арсенал мора бити уништен до половине 2014. године.

Тим споразумом су спречени ракетни напади којим су САД претиле након што је на стотине људи убијено у предграђу Дамаска 21. августа, у најгорем нападу отровним гасом после четврт века.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара