Почиње празнична грозница

Од Америке, преко Европе и Азије, до Кине свет се спрема за Божићне и Новогодишње празнике, па народ купује како би обрадовао своје најближе.

Широм света у току су припреме за Божићне и новогодишње празнике. Упркос глобалној економској кризи, народ купује како би обрадовао најближње и тако традиционално отпочео лепшу Нову годину.

У Јерусалиму, трговци задовољно трљају руке јер је ово део године када се највише и заради. Упркос економској кризи народ купује поклоне и окончава припреме за божићне празнике,који се у родном граду Исуса Христа посебно славе. Хришћани су у мањини у источном Јерусалиму, па су тамо и ретке радње са божићним орнаментима.

"Овде има једна радња са поклонима за Божић и Нову годину, па сам дошао да купим деци како бих их обрадовао за празнике", каже Иван Татарски, становник Јерусалима.

Радње се отварају месец дана уочи Божића, а два дана пре празника раде даноноћно. У Гази, се врше финалне припреме и молитве за најрадоснији хришћански празник.

У Европи се одбројавају последњи сати за прославу Божића. У Бечу традиционално је најживље. Протеклог викенда како бележе статистике око 900 хиљада људи пазарило је, највише одећу, обућу, играчке.

"Надамо се да ћемо остварити прошлогодишњи биланс када је аустријска привреда забележила милијарду и по профита од божићних и новогодишњих празника", каже Рене Тришвер из Привредне коморе Аустрије.

И у Кини хришћани највише троше на поклоне најмилијима. Најпопуларнији је највећи сајт интернет куповине преко које се наручују и најмаштовитији дарови.

Није важно колико сте имућни, већ је битна пажња. Преко нас можете да наручите поклон за два долара и неког да учините срећним.

Поједини интернет сајтови покренути су уочи божићних празника како би задовољио многобријне купце. Кажу да јединствени производи које они нуде могу задовољити и најпробирљивије купце, од књига за мађионичаре до кимона копија Брус Лија, па је је овај начин куповине за кратко време стекао велику популарност у Пекингу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара