Читај ми!

Мубаракови синови ослобођени оптужби

Египатски суд ослободио тужби за корупцију бивишег премијера Ахмеда Шафика и неколико особа, међу којима су и двојица синова бившег дугогодишњег лидера Хоснија Мубарака, Гамала и Ала.

Kривични суд у Каиру ослободио је оптужби за корупцију бившег египатског премијера Ахмеда Шафика и још неколико особа, међу којима су и двојица синова бившег дугогодишњег лидера земље Хоснија Мубарака, Гамала и Ала, јавио је АП.

Шафик је био оптужен за махинације и нелегално присвајање земљиштва које су припадале цивилном и војном ваздухопловству Египта, у време када је био министар цивилног ваздухопловства, од 2002. до 2012. године.

Некадашњи председник египатске владе и кандидат за председника, био је главни осумњичени у том предмету, у ком је оптужен за нелегалну предају земљишних парцела синовима бившег египатског лидера, који су сада у затвору, а суочени су са још једним судским поступком, такође за корупцију.

Оптужена су била и четири пензионисана генерала.

Шафик је тренутно у егзилу у Уједињеним Арапским Емиратима, где је отишао одмах после прошлогодишњих избора.

Тужилаштво је тражило од власти Емирата и Интерпола да се Шафок ухапси, али је та међународна организација одбила да га стави на потерницу, образлажући своју одлуку могућом политичком позадином случаја, навела је агенција РИА Новости.

Шафик је у другом кругу јуна 2012. године за свега неколико процената гласова бирача изгубио од Мухамеда Морсија, подсећа агенција.

Шафик истиче да кривична дела која му се стављају на терет имају искључиво политичку позадину, јер има информације које компромитују Морсијеву "Муслиманску браћу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара