Хаос на улицама Аргентине

Најмање седам људи страдало, а на стотине повређено протеклих дана у Аргентини, због хаоса који је настао, због штрајка полиције. У поједним градовима, превоз не функционише, а болнице примају само хитне случајеве. Политичари апелују на смиривање ситуације.

Штрајк полиције у многим аргентинским градовима је, у протеклих недељу дана, довео до најмање седам људских жртава и на стотине повређених због многобројних пљачки и хаоса, који траје и данас када Аргентина свечано обележава 30 година демократије у земљи.

Три деценије од полагања заклетве председника Раула Алфонсина прославља се у Аргентини пошто је тада укинута седмогодишња диктатура Хорхеа Виделе.

Председница Кристина Фернандез Кирхнер позвала је све политичке партије да јој се придруже у ноћи говора и музике у прослави консолидације демократије у Аргентини, мада штрајк полиције и пљачке нарушавају то славље.

Аргентински политичари левог и десног политичког крила апелују на смиривање хаотичне ситуације у коју је земља упала пошто је полиција ушла у штрајк, тражећи веће плате и боље услове рада, пренела је агенција АП.

У немирима је убијен и један полицајац у северној покрајини Чако, пошто је погођен метком иако је имао заштитн прслук, док је спаљено тело власника продавнице пронађено испред његовог опљачканог објекта у провинцији Буенос Аиреса.

Остали су, наводно, живот изгубили током пљачке. Младић је погинуо од удара струје док је крао из продавнице техничких апарата по пљуску, други је пао са мотоцикла док је носио телевизор.

Још једна особа је погинула у тучи унутар похаране продавнице, док је на стотине повређено и на хиљаде пословних објеката је претрпело штету у насиљу која и данас траје у 23 аргентинске провинције.

У неким аргентинским градовима, јавни превоз не функционише и државне болнице примају само хитне случајеве у страху од пљачке, наводи АП.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво