Ештонова на протесту у Кијеву

Не престају протести у Кијеву. Подршку демонстрантима пружила и висока представница ЕУ Кетрин Ештон. На Тргу Независности у престоници Украјине демонстранти су је дочекали повицима "Европа". Украјински председник Виктор Јанукович оптужио проевропску опозицију да представља претњу по националну безбедност.

Хиљаде демонстраната у Кијеву и даље пркоси зими протестујући против одбацивања договора са ЕУ под притиском Русије, а подршку им је пружила и висока представница ЕУ Кетрин Ештон, која се после састанка са украјинским председником Виктором Јануковичем, појавила на Тргу Независности у Кијеву.

Украјински председник Виктор Јанукович разговарао је са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, јавио је АФП.

"Састанак са председником Јануковичем био је конструктиван, разговарали смо о свим важним питањима", навела је на свом Твитер налогу портпаролка Ештонове, Маја Коцијанчич.

Она је написала и да је састанак трајао три и по сата, али није навела друге детаље, преноси АФП.

У знак подршке проевропским демонстрантима, Ештонова је касније посетила средиште протеста на Тргу Независности у Кијеву где су је демонстранти дочекали повицима "Европа", јавио је дописник АФП-а.

Раније током дана Јанукович се састао са три претходна украјинска председника Леонидом Кравчуком, Леонидом Кучмом и Виктором Јушченком.

Састанак са бившим председницима, како се стекао утисак, није донео тренутни напредак у решењу кризе, а Јанукович је изрекао оштро упозорење демонстрантима.

"Позиви на револуцију представљају претњу по националну безбедност" рекао је Јанукович у изјави коју је пренела државна телевизија.

"Желим да ова мрачна страница буде окренута и да се више никада не дозволи да се то понови", рекао је Јанукович.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво