Читај ми!

Осуђен продавац опасних имплантаната

Оснивач француске фирме "Поли имплантант протезе" Жан-Клод Мас, који је оптужен за производњу неисправних силиконских груди, због преваре осуђен на четири године затвора.

Суд у Марсељу осудио је оснивача француске компаније "Поли имплантант протезе" (ПИП) за производњу имплантаната за груди на четири године затвора због тога што је 300.000 жена купило њихове неисправне силиконе.

Изрицањем пресуде Жан-Клод Масу (74), оснивачу и дугогодишњем генералном директору компаније, окончан је скандал који је 2011. године изазвао панику широм света након што је Француска препоручила женама којима су уграђени неисправни силикони да их уклоне из тела због ненормално високе стопе пуцања, наводи Ројтерс.

Фирма која је некада била трећи произвођач имплантаната у свету оптужена је да је смањивала трошкове у периоду од 10 година тако што је користила недозвољене смесе кућне израде, индустријског нивоа, као и пољопривредни силикон који није намењен за употребу на људима.

Компанија је доказе о немедицинском силикону сакрио за време посете европских инспектора, који су одобрили имплантанте. Употребом јефтинијег силикона фирма је годишње штедела по милион евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво