НСА: Сноуден открио 200.000 докумената

Едвард Сноуден је поделио између 50.000 и 200.000 докумената новинарима, рекао је генерални директор НСА Кејт Александер.

Одбегли сарадник америчке Националне безбедносне агенције (НСА) Едвард Сноуден открио је и до 200.000 поверљивих докумената медијима, навео је генерални директор НСА Кејт Александер.

Након говора који је на скупу у Балтимору одржао 31. октобра, а данас преноси Ројтерс, уследила су питања и његови одговори, па је тако Александер био упитан шта чине власти САД да спрече Сноудена да новинарима открије још поверљивих докумената.

"Волео бих да постоји начин да то спречимо. Сноуден је поделио између 50.000 и 200.000 докумената новинарима", казао је Александер и тај његов одговор прошао је скоро незапажено у јавности, навео је Ројтерс.

Александер је нагласио да су та документа "причинила максималну штету НСА и нашој земљи", према транскрипту његове изјаве коју је саопштила НСА.

Према америчким званичницима, ниједан од материјала које је објавио Викиликс није имао ознаку вишу од "поверљиво", док су многи документи НСА које је одао Сноуден имали ознаку "строго поверљиво", или су имали чак и печат максималне тајности.

Тај материјал је укључивао и техничке детаље о шпијунским активностима САД и њених савезника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара