Читај ми!

Експлодирао гасовод у Тексасу, евакуисан град

Градић од 700 становника у Тексасу евакуисан, пошто је експлодирао гасовод. Експлозију изазвале грађевинске екипе случајно пробушивши гасовод великог пречника. За сада нема повређених.

У руралном делу Милфорда, у америчкој држави Тексас, експлодирао је гасовод и градић од 700 становника је евакуисан, док су путеви у радијусу од око километар-два затворени за саобраћај, јављају локални медији.

Велики пламен и густ дим диже се високо и према најавама могао би да гори у наредних 36 сати, па је локално становништво из предострожности евакуисано, а за сада нема пријављених случајева повређених.

"Јутрос у 9.30 сати примила сам извештај о експлозије на гасоводу (компаније) 'Шеврон'. 'Шеврон' је затражио да град Милфорд буде евакуисан, па је евакуисано и свих 200 школараца", потврдила је портпарол Џо Ен Ливингстон из канцеларије шерифа Елис округа за агенцију АФП.

Локални медији су јавили да су експлозију изазвале грађевинске екипе случајно пробушивши гасовод великог пречника и да су радници успели да побегну без повреда пре него што гасовод нашао у пламену.

Затварање дотока није лако постићи, па су надлежни утврдили да је најбоље да ватра гори, док гас тече кроз хаварисани, као и други, већи гасовод, на само неколико метара даље од линије ватре. Проток гаса хлади гасовод и његово затварање могло би да доведе до нове експлозије, наводи амерички Глобал пост.

Место Милфорд има око 700 становника и налази се на 80 километара јужно од Даласа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара