Читај ми!

Председник Филипина: Страдало 2.000 људи

Тајфун који је погодио Филипине однео око 2.000 живота, а не 10.000 како је претходно јављено, тврди председник те земље Бенигно Акино. Десет хиљада мртвих, мислим да је то превише, рекао Акино за "Си-Ен-Ен".

Председник Филипина Бенигно Акино каже да је биланс жртава тајфуна који је погодио ту земљу ближи броју од 2.000 или 2.500 погинулих, него 10.000 како је јављено.

У интервјуу за Си-Ен-Ен, Акино је рекао да је биланс жртава за сада око 2.000 људи и да би могао да буде повећан.

"Десет хиљада мртвих, мислим да је то превише", рекао је Акино.

Према његовим речима, они који су проценили броја жртава, можда су били сувише близу места деструкције да би дали прецизне бројке и да су претрпели личну емотивну драму.

Акино је рекао да филипинска влада још прикупља информације из разних региона погођених невременом.

Више од 20 земаља обећало је помоћ Филипинима, а међу њима су САД, Велика Британија, Јапан, Индонезија, Сингапур и Нови Зеланд.

Председник Акино претходно је у земљи прогласио стање националне катастрофе.

Филипинске власто си саопштиле да је потврђено да су 1.744 особе погинуле, а да је 2.487 повређено. Међутим, страхује се да има готово 10.000 жртва.

Скоро 630.000 људи је расељено, јер су снажни ветрови и поплавне воде уништили њихове домове, а штета нанета путној мрежи и аеродромима блокира брзо достављање помоћи.

Филипине годишње погоди око 20 олуја, многе од њих проузрокују бројне жртве и велику штету, а Хај'јeн је 24. олуја која је од почетка године погодила ту острвску земљу у Тихом океану.

Тајфун је стигао до северног Вијетнама и јужних делова Кине, усмртивши десетак особа, али је у међувремену ослабио и претворио се у тропску олују.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара