Мали, расте број жртава бродолома

Број погинулих у бродској несрећи у Малију попео се на 39. До несреће је дошло када се брод распао док су путници спавали.

Биланс жртава потонућа брода у реци Нигер у централном Малију попео се на 39, а међу настрадалима највише је деце, известили су локални медији.

Спасилачке екипе још трагају за преживелима у несрећи која се догодила у петак у реци Нигер близу Кубија, који се налази око 70 километара северно од града Моптија.

Локални званичници су у суботу саопштили са је 20 људи погинуло, међу којима 15 деце, 23 се воде као нестали, а 210 их је преживело.

Брод који је пловио ка северном граду Тимбукту распао се док су путници спавали на броду.

Путнике је пробудио гласан звук и брод се убрзо разбио на два дела, пренела је агенција АФП.

Многи од оних који путују у Тимбукту били су ђаци који су се враћали са часова, а други су кренули кући уочи предстојећег муслиманског празника Курбан-бајрама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије