Буџетска криза и даље потреса САД

Демократе и републиканци још увек нису постигли договор око лимита задуживање владе САД и буџетског закона, због чега се више од 800 хиљада федералних радника налази на принудним одморима. Сенат одбио предлог републиканаца, а криза ушла у дванаести дан.

Још нема договора између демократа и републиканаца око лимита задуживање владе САД и буџетског закона, чиме је криза која погађа Вашингтон ушла у дванаести дан.

Вођа републиканаца у Конгресу изјавио је да су разговори са председником САД Бараком Обамом у застоју и да се, након што је амерички лидер одбио њихов предлог да се плафон за задуживање продужи на шест недеља, преговори не воде.

У међувремену, Сенат у коме демократе имају већину одбио је републикански предлог да се усвоји привремени буџет за наредних шест месеци и да се до краја године продужи лимит за задуживање.

Гласовима 53 према 45, Сенат је одбио тај предлог, према коме се предвиђало и одлагање примене "Обамакера" у наредне две године.

Демократе су, према наводима сајта Политико, оцениле да је понуђено "премало", чиме се целокупна ситуација вратила на почетне позиције.

Буџетска криза у САД започела је 1. октобра, и више од 800 хиљада федералних радника налази се на принудним одморима. Рок за продужење лимита за задуживање истиче 17. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије