Читај ми!

Берлусконију прети одузимање мандата

Некадашњем премијеру Италије Силвију Берлусконију могао би да буде одузет посланички мандат, јер је осуђен на годину дана затвора због утаје пореза. Захтев је Сенату упутио Одбор за имунитет, а биће разматран 14. октобра.

Одбор за имунитет италијанског Сената предложио је узимање посланичког мандата бившем премијеру Силвију Берлусконију, који је осуђен на годину дана затвора због утаје пореза.

О овоме ће одлучити Сенат, а гласање је заказано за 14. октобар, преноси АП.

Одбор је своју одлуку засновао на закону који забрањује вршење политичких функција грађанима који су осуђени на више од две године затвора.

Седамдесетседмогодишњи медијски магнат, који је доминирао италијанском политиком две деценије, рекао је да је реч о политичкој пресуди и плану да се он уклони са јавне сцене као вођа десног центра.

Берлускони није присуствовао гласању Одбора, којег је одмах оптужио за пристрасност јер у њему има више представника опозиционих партија.

Бивши премијер запретио је недавно да ће срушити владу уколико му Сенат буде одузео мандат. Његова странка Народ слободе део је владајуће коалиције. Рушење владе изазвало би нову кризу у Италији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије