Читај ми!

Италија, изгласано поверење Летиној влади

Великом већином гласова италијански Сенат подржао владу премијера Енрика Лете. Поверење Летиној влади указали су и посланици партије Народ слободе бившег премијера Силвија Берлусконија.

Италијански Сенат изгласао је великом већином гласова поверење влади премијера Енрика Лете, пошто му је подршку пружила и партија десног центра Народ слободе бившег премијера Силвија Берлусконија, који је одустао од рушења владе.

Од 305 сенатора који су учествовали у гласању, 235 је гласало за поверење влади, док је 70 сенатора било против. Уздржаних није било.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони раније данас је објавио да ће његова партија десног центра, Народ слободе, подржати владу премијера Енрика Лете.

Како је оценила агенција АП, то представља велики преокрет, јер указује да Берлусконијеви напори да обори владу нису уродили плодом.

"Италији је неопходна влада која може да изнесе структуралне и институционалне реформе неопходне да би се земља модернизовала", истакао је Берлускони у краткој изјави, уочи гласања о поверењу италијанској влади.

Нешто раније, Лета је известио оба дома италијанског парламента о својим плановима да поново покрене слабу италијанску економију, у покушају да их убеди да га својим гласањем подрже.

Лета је тада истакао да је приоритет његове коалиционе владе смањење фискалног терета и повећање конкурентности земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара