Читај ми!

Снажан земљотрес погодио Пакистан

Најмање 22 особe погинуле, a 50 је повређено у земљотресу магнитуде 6,8 степени Рихтерове скале, који је погодио југозапад Пакистана. Комуникационе везе са тим делом земље прекинуте после земљотреса у уторак, у којем је страдало 359 особа.

Погинуле су најмање 22 особе у снажном земљотресу, који је погодио југозапад Пакистана, неколико дана пошто је у тој земљи у разорном потресу страдало 359 особа, јавио Би-Би-Си.

"Број погинулих расте. Спасиоци су пронашли тела 22 особе, а више од 50 људи је повређено", изјавио је званичник из града Куздар Хари Фал, пренео је АФП.

Званичници страхују да би биланс настрадалих у данашњем земљотресу у региону Аваран, најсиромашнијој области југозападне провинције Балуџистан, могао да се повећа.

Нови земљотрес регистрован је на око 95 километара североисточно од области Аваран, 14 километара испод земље, а директор Националног сеизмолошког центра Пакистана Захид Рафи изјавио је раније да је ово био нови земљотрес и да нема везе са потресом од уторка. 

Амерички геолошки завод навео је да је потрес магнитуде 6,8 забележен у провинцији Балучистан, док је пакистанско метеоролошко одељење саопштило да је удар магнитуде 7,2 имао епицентар на 150 километара западно од града Куздар.

Званичник округа Аваран рекао је да су комуникационе везе прекинуте после земљотреса у уторак, што отежава јасан увид о броју настрадалих и штети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара